Alle våre produkter er nå merket med «best før» og ikke «siste forbruksdag».
Bjørn MalmLeder for samfunnsansvarTINE

Alle produkter er nå merket med «best før»

Vi har fjernet «siste forbruksdag» og endret til «best før» på alle melke- og juicekartonger. Endringen er gjort for at forbrukerne ikke skal kaste god mat unødvendig.

TINE er som en av Norges største næringsmiddelprodusenter opptatt av at flere blir flinkere til å vurdere matvarene før de går i vasken eller søppelbøtten. Først og fremst at vi må la nesen og smaken – ikke datomerkingen – styre oss.

– Alle våre produkter er nå merket med «best før» og ikke «siste forbruksdag». Dette betyr garantert optimal kvalitet inntil datoen utløper, men at det ikke er noen risiko å drikke eller spise produktene etterpå så fremt det lukter og smaker greit., sier Bjørn Malm, som er leder for samfunnsansvar i TINE. Om varene holdes kalde, vil de ikke tape seg noe særlig utover «best før»- datoen.

I fjor kastet hver nordmann rundt 430 kilo med husholdningsavfall. Dette er en økning med nesten 200 kilo siden 1992. Det er også store regionale forskjeller på hvor mye vi kaster. Nordlendinger og Oslo-folk kaster minst, mens verstingene bor i Buskerud, Telemark og Vest-Agder, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.

For å synliggjøre at melken er merket med «best før» har TINE nå endret stemplingen slik at «best før» og datoen vises sammen på toppen av kartongene.

Gå Tilbake
Andre suksesshistorier:
Gå Tilbake