En studie vi har gjennomført viser at kjøttdeigen er holdbar 3 dager lenger enn datostemplingen tilsier. Holdbarhetsindikatorer er godt verktøy for sårbare varegrupper
Havva KaraSjef for miljø og ansvarlige innkjøpREMA 1000

Holdbarhetsindikator gir mindre svinn

Vårt samarbeid med selskapet Keep-it er et godt eksempel på hvordan REMA 1000 jobber for å redusere matsvinnet. Vi har siden 2012 merket over 3 millioner ferskvarer med Keep-its holdbarhetsindikator.

Brikken tar hensyn til temperaturen hele veien fra produsent til forbruker, og viser derfor en riktigere holdbarhet enn den tradisjonelle datostemplingen. Indikatoren viser antall dager varen har igjen til den er «utgått på kvalitet».

Keep-it viser om mat som har gått ut på holdbarhetsdato fortsatt holder god kvalitet. De fleste av oss har drukket melk eller spist kjøttvarer som fortsatt smaker bra, selv etter at datostemplingen er passert. Med Keep-it vil matvarer som har vært oppbevart under 4 grader kunne vise flere dager ekstra holdbarhet på indikatoren, selv om datostemplingen er passert.

En studie vi har gjennomført, viste at kjøttdeig var holdbar 3 dager lenger enn datostemplingen. I butikkene med best rutiner for håndtering og oppbevaring var holdbarheten opptil 6 dager lenger. Vi er derfor helt sikre på Keep-it-indikatoren vil bidra til at fullt spiselig mat havner på middagsbordet i stedet for i søpla, sier Havva.

Gå Tilbake
Andre suksesshistorier:
Gå Tilbake