ForMat - forebygging av matsvinn

Meny
  • Reduser matsvinn og spar penger
  • Hvordan kommer jeg i gang?
  • Ta ForMat-sjekken: Test din bedrift
  • Om Matvett
  • Om matsvinn
  • Aktuelt
  • Rapporter
  • Verktøy
  • Kontakt
  • Reduser matsvinn og spar penger
  • Hvordan kommer jeg i gang?
  • Ta ForMat-sjekken: Test din bedrift

Hva er matsvinn?

Matsvinn i mat- og drikkeindustrien er mat som ikke er original salgsvare, men som i stedet sendes til ulike former for håndtering. Dette kan deles i:

  1. Matsvinn som er forårsaket av overskredet holdbarhet, feilpakking, at produktet er feilmerket eller har skadet emballasje
  2. Potensielt matsvinn som er råvarer/produkter med «feil», grenseprodukter fra prøvekjøkken, ikke intendert for salg, men fremdeles spiselige
  3. Ikke spiselig svinn som er deler av råvare/produkt som ikke er spiselig, det vil si skrell og skinn/bein osv.

ForMat har utarbeidet en veileder som skal gi bedriften kvalifiserte råd om hvordan man går frem for å kartlegge matsvinnet riktig, finne de egentlig årsakene til at matsvinn oppstår og hvordan bedriften ved hjelp av en firetrinnsmodell kan sette løsningsforslag og mulige tiltak for å redusere matsvinnet inn i et system.

 

Hvordan kommer jeg i gang

Suksesshistorier

Alle produkter er nå merket med "best før"

Vi har fjernet «siste forbruksdag» og endret til «best før» på alle melke- og juicekartonger. Endringen er gjort for at forbrukerne ikke skal kaste god mat unødvendig.

Les mer

« Forrige 1 2 3

Adresse
Middelthunsgt. 27
Postboks 5472 Majorstuen
0305 Oslo

Kontakt
Matvett AS
Telefon: 95 22 09 95
Mail: format@matvett.no

facebook
twitter
mail
matvett.no

Forbrukernes nettsted for å
begrense matsvinn

Emballasjeforeningen DLF DMF Loop.no Nofima NHO Reiseliv Østfoldforskning Virke
Design + teknologi Privacy/cookies