Med 276 butikker land og strand rundt er SPAR en viktig del av mange lokalmiljøer og vi har et miljøansvar.
Espen AndersskogProsjektleder Restekjærlighet og driftskoordinatorSpar

Matsvinnet reduseres med Restekjærlighet

På ett år har dagligvarekjeden Spar redusert matsvinnet i butikk med nesten 90 tonn. Mat som i mange tilfeller ellers ville gått rett i søpla.

Prosjekt Restekjærlighet går i bunn og grunn ut på å sette nedprising av varer med kort holdbarhet i system – et system som gjør det lett for de handlende og de ansatte å følge med og følge opp.

Trygg mat-rutinen i Spar innebærer at mat som har to dager igjen til de utgår på ”best før”-dato fjernes fra de ordinære butikkhyllene, får påsatt redusert pris og eksponeres i egen disk, men side om side med ordinære produkter.

– Det er viktig for oss i Spar å presisere overfor kunden at kvaliteten på varene er like god og at redusert pris kun er en kompensasjon for kort holdbarhet – kunden skal ha et reelt valg til å gjøre et bevisst valg, sier Espen Andersskog.

– Spar tar utfordringen med å bidra til at bransjen når et felles mål. Vi er selvfølgelig fornøyde med innsatsen som gjøres ute i butikk allerede, men gleder oss til fortsettelsen når enda flere butikker kommer med. Per i dag er 61 av 276 butikker på løsningen, så det sier seg selv at potensialet er stort, sier Andersskog.

Gå Tilbake
Andre suksesshistorier:
Gå Tilbake